lucky-number-slevin-p.jpgSlevin rosszkor volt rossz helyen, saját bevallása szerint is pocsékul indult a napja, de a film megtekintése közben igazolódik a régi teória: lehet még rosszabb is. Így kerül az események sodrásába két rivális gengszterrel, a rendőrséggel és egy flúgos szomszéd lánnyal. Ja és Bruce Willis-szel. Az elképesztően béna és ötlettelen magyar cím ne riasszon el senkit, ugyanis a film nem egy a tucat ZS kategóriás akciófilmből, de nem ám. Ez egy néhol komikus, néha thrilleres beütésű krimi, sok szereplővel és sok szállal, melyekről fordulatok tömkelege után kiderül, hogyan is kapcsolódnak össze.

A történet jól halad, amikor kell, akkor feszültséget teremt, és végig fenn tudja tartani a film az érdeklődést. Néha - főleg az elején - úgy éreztem, mintha egy színdarab filmes adaptációját néztem volna, olyan sok benne a zárt térben beszélgetés, és egy-egy helyszínen olyan sokáig időznek, hogy ez is csak ezt az érzést erősíti. Ám ez abszolút nem von le a film értékéből, végig élvezetes marad, és ebben a történeten kívül a jól megírt párbeszédeknek és a nagyon jó alakításoknak is szerepe van.

A sok szereplőt igazán impozáns színészgárda kelti életre, úgy mint Josh Hartnett, Bruce Willis, Morgan Freeman, Sir Ben Kingsley, Lucy Liu, Stanley Tucci, és hozzák a tőlük elvárható profizmust, bár Bruce-nak itt sem sikerült olyan parókát találni, ami ne lenne minimum cinkes, de ez legyen a legnagyobb baj.

Mindent összevetve: aki szereti az olyan filmeket, ahol végig lehet agyalni, hogy hogy függnek össze a dolgok, (és ha ki is találta, akkor is élvezettel nézi, míg eljutunk odáig), azok nem fognak csalódni. De aki nem szereti, annak is ajánlom, mert egy nagyon jó film a Lucky Number Slevin.

Summa: 8/10

slevin_chess5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitlattamma.blog.hu/api/trackback/id/tr324831675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása