Apollo 18

2012.10.01. 00:53

apollo_18-poszter.jpgA Hold és a Holdra szállás régóta az összeesküvés elméletek kedvelt témája, így nem meglepő, hogy a filmesek sem mehetnek el mellette. Ami tény: az Apollo 17 volt hivatalosan az utolsó program, melynek során a NASA embert juttatott a Holdra, a többi tervezett projektet a NASA anyagi megfontolásból lefújta. Ezt gondolta tovább Gonzalo López-Gallego rendező is. A film története szerint az Apollo 18 titokban mégis leszállást hajtott végre a Holdon, ám amit ott találtak, az nyomós indok volt arra, hogy sose hozzák nyilvánosságra az esetet. Az expedícióról készült felvételek azonban mégis napvilágra kerültek.

Aki nem tudta, most már annak is nyilvánvalóvá vált, hogy egy talált kamerás horrorral van dolgunk, mely műfaj az utóbbi években is vígan létezik, főként a költséghatékonysága miatt. Az Apollo 18 a Paranormal Activity és társai által kitaposott ösvényen kalauzolja el nézőit a Holdra (ekkora képzavart sem írtam még le soha), hogy meg tudjuk, miért is nem ment oda azóta sem senki.

A film tipikus felépítésű, eleinte bejátszásokból megismerjük a kevés szereplőt, eleinte minden rendben van, aztán a néző már sejtheti, hogy gáz lesz, ezt a szereplők csak később veszik észre, aztán úgy megtapasztalják, hogy ihaj. Keveset sejtető, homályos, zavaros felvételeken teremt feszültséget, hogy a végére kiderüljön mi is az, amivel szembekerültek. Szóval a film tipikus, aki szereti a műfajt, az ellesz vele, de nem mutat semmi újat. A Hold, mint helyszín kissé érdekessé teszi a dolgot, de emiatt még nem fogja elnyerni a csillagászok rajongását.

A színészek nem rosszak, igazából rájuk nem lehet panasz, a filmben van feszültség, ijesztgetés is, de nem fogja senki sem itt megélni az első infarktusát. Azonban unalmasnak sem mondható, egyszerűen csak középszer. És ez az egész filmre jellemző, egy közepes horror. Sokkal többet nem is lehet elmondani róla.

Summa: 5/10

apollo_18_01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitlattamma.blog.hu/api/trackback/id/tr394812615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása