Fehér Pokol - The Grey

2012.09.26. 13:08

Feher_pokol_kritika_1.jpg

Kietlen havas vidéken szenvednek repülőgép szerencsétlenséget az Alaszkából hazafelé tartó munkások. A maroknyi túlélőnek nem csak a hóviharokkal és a hideggel kell megküzdenie a túlélésért, hanem a rájuk leselkedő farkasokkal is, akik a kietlen tájon minden lehetséges prédát le akarnak vadászni a túlélésért. De vajon kinek fog sikerülni?

A hatásvadász bevezető után többet nem is foglalkoznék a történettel, lévén, hogy nem is szükséges. Ez egy túlélő thriller, szokás szerint egy egyre kisebb csapattal, nehéz körülményekkel, konfliktusokkal, drámával. Az előzetesek kicsit mást sugalltak, de ha azt figyelmen kívül helyezzük, tudjuk, mire számíthatunk. A megvalósítás nem rossz, de átlagos. A szereplők nem túl bonyolultak, de azért mindegyiknek megmutatják, kicsit talán még a szánkba is rágják a múltját, motivációt a túlélésre. Liam Neeson szokás szerint jó, a többiek sem teljesítenek alul, de nem villantanak túl nagyot. Minden tekintetben közepes film lenne, ám van egy kis plusz benne.

A pluszt az adja, hogy jól helyezték el a filmet, a kietlen, gyakori hóviharokkal sújtott terep teljesen magával ragadja az embert, és azt veszi észre, hogy a kanapén egyre jobban betakarózik, a szobahőmérséklettől függetlenül. Ezt erősíti a fényképezés, a kellékek, díszletek, szóval minden azt a hatást erősíti, hogy itt most tényleg rohadt hideg van, és befagy, ami befagyhat. És ha még ez nem lenne elég, ott vannak a túlélőkre leselkedő farkasok. Amikor egy pillanatra elfelejtené a néző, hogy a semmi közepén vannak, akkor sem tud felengedni, mert folyamatosan érzi, hogy körülöttük ólálkodnak az ordasok, és bármikor lecsaphatnak. Szerencsére nem sokszor látni őket tisztán, így nem zavaró a CGI, de a legjobb jelenetek azok, amikor nem is látjuk őket, csak tudjuk, hogy ott vannak a közelben.

Igazából ez a pár dolog, ami pluszt ad a filmhez, ez menti meg attól, hogy tök átlagos és sablonos legyen, így csak éppen hogy az átlagos felett van egy kicsivel. Nem kiemelkedő, de szórakoztató, korrekt munka, hideg téli álmos estékre a kanapén vagy az ágyban begubózva ajánlott.

Summa: 6/10

the-grey.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitlattamma.blog.hu/api/trackback/id/tr284804057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása