Zombieland

2009.11.04. 22:18

Még egy zombis film. De hogy ez miben más mint a többi zombis film? Abban hogy ez nem zombis film. Persze a történet egy zombi apokalipszis utáni világban van elhelyezve, de nem ez a lényeg. Ez a film főtémakánt inkább azt mutatja be, hogyan lehet megélni az életet. Még akkor is ha az utolsó élő emberekről van szó.

Mindez rengeteg humorral fűszerezve, igényes humorral, nem alpári poénokkal. Tehát a film egy vígjáték, csak vannak benne zombik, de nem azon van a hangsúly, hogy hogyan lettek zombik, vagy hogy lehet túlélni, pláne nem arról, hogy miként lehet megmenteni a világot. Nem, ez négy ember története, akiknek az útja keresztezi egymást.

A karakterek elég jól felvázoltak, alaposabban is, mint ahogy azt az ember elvárná egy vígjátéknál. A színészek közül a fiatal srác (Jesse Eisenberg) jól hozza a lúzer figuráját, nem esik túlzásokba, hanem még szimpatikussá teszi a karaktert (nem úgy mint Michael Cera néha), a kötelező szexi csaj (Emma Stone) pedig szexi, ahogy kell, de nem zavaró, elfogadható, akárcsak a kishugát alakító Abigail Breslin, aki szerencsére nincs sokat az előtérben, igazából ennél nagyobb hangsúlyt fektetni rá nem is kellett volna, lehet hogy csak ártott volna a filmnek. És el is érkeztünk a legszimpatikusabb karakterhez, akinek a megformálásában csak úgy lubickol Woody Harrelson. Tallahassee egy igazi kemény csávó, Woody pedig maga az ultrakúlság ebben a szerepben. Nélküle sem lenne rossz film, de ő adja az igazi ízt. Rég láttuk Harrelsont mozis szerepben, de itt nagyon odateszi magát, természetesen a leghangulatosabb részek hozzá kötődnek. 

Igazából a film egy tanulságos történet, szóval aki szereti a nem szájbarágós vígjátékokat az élvezni fogja. Nem kell megijedni a "tanulságos" szótól, a film nem csöpögős, csak a zombik néha. Mert a vér itt is fröcsög, meg zabálják egymást, de aki ezen túl tud lépni, az jól fog szórakozni. 

Nut up or shut up

Summa: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mitlattamma.blog.hu/api/trackback/id/tr964801397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása