Habár a film reklámkampányának fontos eleme volt, hogy a film 3D-s, sajnos nem volt szerencsém 3D-ben megnézni, így csak magáról a filmről tudok nyilatkozni.

Szerencsére nem egy olyan film, amit csak a 3D miatt érdemes megnézni. Egy szórakoztató kellemes 80 percet kapunk. Jó hír, hogy Hollywoodban kezdik egyre inkább kialakítani a közös filmet, melyet a szűlő és a gyerek egyaránt meg tud nézni úgy, hogy a gyerek is érti és jól szórakozik, és a felnőttnek sem blőd. A Szörnyek Az Űrlények Ellen is ilyen film. Van persze tanulság, meg példamutatás, de nem szájbarágósan, hanem úgy tálalva, hogy abszolút nem zavaró. Ezenkívül rengeteg poén.

A film poénjai egyrészt a szörnységből fakadó helyzetekből adódnak, másrészt sok esetben nagyon ügyesen figurázzák ki a kliséket. Van olyan, hogy  egy közepes poént látunk-hallunk, de itt még ezt meg is fejelik a klisés poén parodiájával, kifordításával, és ez sokkal erősebb nevetést vált ki a nézőből.

Maguk a karakterek elég jól kitaláltak, bár nem lettek igazán kibontva, egyedül csak a főszereplő Susan az akit alaposabban is megismerhetünk, míg a többiek múltjáról, motivációiról csak felületesen esik szó. De nyílván nem is kell várni a filmtől bonyolult jellemábrázolást.

Az animáció tisztességes, 2009-es szinvonalú, többet igazából nem is érdemes mondani, mert az animáció folyamatosan fejlődik, szóval egy 5-10 múlva már gyengének érezhető lesz az akkoriakhoz képest. A készítők marketing célzattal emlegették, hogy sok esetben valós képekre került az animáció, és ezáltal valami sosem látott realisztikával fog rendelkezni a film, de nem igazán vehető észre ez. Sima animációs filmnek tűnik.

Lényegében kellemes, szórakoztató film, egy jó kis könnyed kikapcsolódás, akár családdal, akár egyedül.

Summa: 7/10

A szupercsapat

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitlattamma.blog.hu/api/trackback/id/tr294801393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása