Reneszánsz - Renaissance

2009.06.09. 21:38

A Sin City óta igencsak divat lett a fekete-fehér, agyonszűrőzött, film-noir hangulatú alkotások (akár film, akár kép stb) készítése. A Reneszánsz leginkább az említett Sin City és a Kamera által homályosan vegyítésére emlékezteti az embert. Ez csak az első benyomás, ami a külcsín miatt alakul ki így a nézőben. Ássunk azonban mélyebbre.

Maga a film egy francia-angol-luxemburgi koprodukció elvileg. Gyakorlatilag meg a franciás hatást nagyon érezni rajta, míg az angol vonalat lehet, hogy csak a főszereplőnek hangot adó Daniel Craig képviseli.

A helyszín Párizs, az idő 2052. Keserű jövőkép, ahol a társadalom rétegei között elmélyült a szakadék (szokás szerint), minden utca vagy mocskos, vagy steril. Fontos megemlíteni, hogy a fekete-fehér színvilág ezt nagyon jól ábrázolja, mivel átmenet nem igazán van, a filmben is csak egy két helyen lehet szürke színt látni. Ja és van egy mammutvállalat, ami mindent uralni akar, csak hogy semmi eredeti ne legyen benne. A történetvezetés tipikus francia krimi, klisékkel teli, itt sincs semmi igazán meghökkentő fordulat. De nem is a történet viszi az egészet, hanem a megvalósítás. Legalábbis így gondolták a készítők, azonban nem igazán sikerült megváltani a világot. Félreértés ne essék, a kivitelezés profi, kivéve néhány jelenetet, ahol valami részleteset kellett volna látnunk, de a két színnel ezt nem sikerült jól megjeleníteni.

Lényegében egy érdekes kísérlet tanúi voltunk, amire nem mondható, hogy rosszul sült el, csupán csak nem durrant nagyot, és ez főképp annak a hibája, hogy - mint ahogy írtam már - azt hitték a készítők, hogy jó lesz ez egy közepesen gyenge sztorival is. Hát nem. Kár érte.

Summa: 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mitlattamma.blog.hu/api/trackback/id/tr1004801382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása